Hvordan en biokemi-wannabe blev til datalogen, der gerne ville være astrofysiker, men måske kan komme ind på matematik

Forsøgte engang for 20 år siden at læse biokemi. Kom omkring noget kemi og lidt andet blandet naturvidenskabeligt og mødte masser af dejlige mennesker. Og internet – oooh, shiny! Måtte tage et datalogi-fag for at få lov til at lege med internet for i 95 var man endnu ikke så fremskreden på HCØ. Kom til at skifte til datalogi – ups.

Forsøgte engang for længe siden at blive færdig med et datalogi-studie. Før eller siden lykkedes det – det var ikke før. Eller det var jo godt nok før “nu” – men altså, siden “da”. Så lykkedes det vel både før og siden, ja … jo. Med lidt kemi som sidefag, så var det da ikke helt spildt. Og noget matematik for matematikere på 1. år, så var jeg da helgarderet på det punkt, hvis jeg nu atter ombestemte mig til noget andet naturvidenskabeligt, tænkte jeg.

Forsøgte derefter i noget tid at finde den der hylde, som skulle være ret og god. Som jagten på den hellige gral; når har man fundet den, har man jo fundet lykken. Men der var så mange hylder og de skæve hylder var også dejlige – og hvordan kunne en skæv hylde være ret samtidig? Måske hvis den bare var parallelt skæv med dens retskæve ejer. Nogle gange føles det som om den rette hylde ligger lige rundt om hjørnet. Altså det næste hjørne. På den hellige dag “i morgen” finder jeg den. Det er så ærgerlig at jorden er rund og alligevel kan løbe om hjørner med en.

Forsøgte i år at få lov til at læse fysik. Det mangler lidt i det naturvidenskabelige repertoire. Det lykkedes ikke, så nu forsøger jeg at lave bagholdsangreb på fysikken, ved at snige mig ind gennem den matematiske side. Rykker nogle mænd (M/K) op til frontlinjen og ser hvad der sker. Sender spioner ud. Hænger ud på den naturvidenskabelige universitetscafé og forklæder mig som en af flokken. Ser om der skulle ligge en hylde eller to og flyde. Måske kan den altid rettes lidt ind, eller måske bare skæves til … eller fra.

“Før da” eller “siden nu” mødes måske på midten og jeg kan hylde sejren eller sejre over hylden eller måske en dag bare slappe aaaaaf og så’rn – det der (og Peter holder fest … og så skriver jeg en bog – også det!).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *