Vi når det nok

“Hvad kunne du tænke dig at lave når du blev stor?”, spurgte den ene den anden. Jeg ventede lidt på den andens svar. For jeg var spændt på at høre det. Måske blev hun pludselig opmærksom på at jeg lyttede, og sad klar med notesblok og kuglepen, eller google drive og tastatur i den moderne udgave af historien. For pludselig var hun væk – den anden.

Jeg ventede stille lidt endnu. Lod som om jeg lavede andet. Og tjekkede op på vores kalender og vores planer imens. Tjekkede op på vores økonomi. Ikke at det havde noget at gøre med hvad vi rent faktisk havde lyst til at gøre. Ikke i den ideelle verden, men måske alligevel en smule, for hvis lysten er til at drive den af, så må man også have råd til det. Men jeg var villig til mest bare at lytte til hvad hun svarede, uden at forsøge at blande økonomi i det. Jeg ville prøve i hvert fald …

Men hun kender mig vist ret godt. Hun ved godt at jeg pludselig kan komme til at tage over. Kritisere hendes ideer. For hvad vil hun leve af? Og hvad havde hun forestillet sig skal ske med børn og husleje mens hun lever sine drømme ud? Og var hun nu også sikker på at det var det hun ville, eller var det bare en – endnu en – fiks ide. Som ikke førte nogen steder hen.

Jeg forstår godt, at hun forsvandt. Opgivende. “Skal det føre nogen bestemte steder hen, bare rejsen er sjov?”.

Nu prøver jeg at holde lidt igen … og se om hun ikke vender tilbage. Den ene Lenka, der havde stillet spørgsmålet sidder nu og surmuler i det ene hjørne. Ja, jeg gjorde det IGEN. Blandede mig i mine indre Lenkaer, som den regelrette overLenka jeg tilsyneladende er (hey, er jeg? Det må være en anden du tænker på”). “Slap dog af”, siger en tredje Lenka til mig. “Det er OK. Vi når det nok alt sammen”.

Hov, hvem var hun?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *