Dagens tebrev i ny kop fra Paris

Selvom jeg ikke har shoppet så meget i Paris, så har jeg dog fået denne kop med hjem fra en souvenir-forretning. Jeg synes at den så så hyggelig ud og lugtede lidt af “jeg laver mig lige en kop te, og SÅ skriver jeg”.

Jeg vil indvie koppen med et dagens tebrev – som ikke rigtig overholder sit eget navn overhovedet. Jeg laver det muligvis nok om til bare “citater”. Så behøver det hverken at være dagens eller på et tebrev.

“It’s better to light one little candle, than to curse the darkness”

Som i: hvis man er i en dårlig situation eller en situation man ønsker at ændre, er det bedre at tage blot det mindste lille skridt, end ikke at gøre noget og være utilfreds.

Jeg læser pt lidt om små skridt som vej til forandring, så dette citat er rimelig spot on. Nogle gange er store skridt for uoverskuelige og man ender med ikke at gøre noget. Og nogle gange er blot 1-10 minutters tanke eller handling om dagen, nok til på sigt at rykke sig – både fordi man med blot 1 minut er i gang og har overvundet at tage det første initielle skridt og fordi det lille skridt hurtigere kan føre til et større skridt, men også fordi man med så små skridt “snyder hjernen” og en evt. indre modstand og frygt (evt. ubevidst) for forandringer.

Udfordringen er så tålmodigt at fortsætte med små skridt hver dag, for til sidst at have øvelsen og vanen for at kunne tage større skridt til forandring. Eller i mit tilfælde er det måske også at nøjes at koncentrere sig om skridt i en enkelt retning – og ikke i 20 forskellige, som ender med at jeg går i cirkler. Men i forhold til citatet er det vel ikke så galt at tænde mange små lys, for at få en bedre ide om hvad vej man skal gå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *