Lykkehjulet

Af en eller anden grund får jeg gerne associationer til Smukfest når jeg tænker på lykkehjulet. Har du nogen sinde leget lykkehjul uden et fysisk lykkehjul? Det gælder først og fremmest om at sige den rigtige lyd (“DIGIDIGIDIGIDIGIDIGIDIGIDIGI-DING!” – evt. “DIGIDIGI…osv-“BÅÅÅÅT”, hvis den lander på tabt tur). Og så er det om at holde styr på alle de gættede bogstaver derefter! Der er potentiale for mange gode grin, men man skal nok have været der.

Nå, men de er nu ikke den slags lykkehjul jeg tænker på her. Dette lykkehjul er fra samme event som de “5 vigtige” og var et indslag af Thomas Flindt.

1. Lav et lykkehjul
Lykkehjulet som et redskab til at nå sine mål er egentlig et redskab, som jeg har set i mange former. I dette tilfælde tegner man en cirkel og inddeler i 6-9 vigtige områder i ens liv, altså områder, hvor man gerne vil udvikle sig. I eksempeltilfældet: job, nye vaner, sundhed, økonomi, oplevelser og kærlighed.

Derefter skriver du på i hvert felt, hvad du gerne vil nå indenfor dette område – dvs. drømmescenariet. Brug din fantasi til at forestille dig det mest fantastiske og magiske, men skriv kun det på, som du realistisk virkelig virkelig gerne vil nå, og ikke bliver for overvældet af (note to self: noget af en balance? Eller en oxymoron? Realistisk fantasi … men sådan er det vist i livet, det handler om konstant at finde og justere den rette balance).

Jeg har lavet mit lykkehjul, men det får du ikke at se. Jeg har brugt stort set de samme punkter som i eksemplet, dog har jeg erstattet oplevelser med min mor-rolle. Ikke fordi jeg ikke vil oplevelser, men det er bare ikke det der fylder mest pt. Min rolle som mor skaber mig mange udfordringer, som selvsagt påvirker andre dele af mit liv – og ikke mindst de to små individer jeg har under mine vinger og hvis barndom jeg ikke kan lave om igen senere. Det vil jeg (fortsat) gerne udvikle mig i. Punktet kunne vel også have hedder hjem og familie … stort punkt egentlig.

2. Opdater lykkehjulet
Opdater lykkehjulet en gang i mellem. Fx en gang om året, eller når du nu synes at målene har ændret sig, enten fordi du har nået noget af det eller måske fordi du har skiftet uforudset retning.

Sidstnævnte er egen note. Jeg tænker at mål er gode som retningslinjer, men er altid åben over for at lave målene om efterhånden som jeg udvikler mig og opdager nye muligheder. Men igen er det også en balance, for hvis man konstant skifter mål, fordi man konstant finder nye spændende græsgange, så når man ikke i mål (jaja, jeg hører hvad jeg tror at du tænker … ).

3. Something-something
Kig på dit lykkehjul dagligt -> Something something -> Success!
Eller noget i den stil.

Pointen er, at jo mere positiv fokus du har på de ting du gerne vil udvikle, jo mere vil du både bevidst og ubevidst tænke over og gøre noget for at nå målene. Måske små ting en gang i mellem … som bevæger dig i den rigtige retning over tid.

Lykkehjulet kommer i mange former. Tidligere på året snakkede jeg med en som brugte årlige “aspirationer”, dvs. vigtige punkter eller mål, som du vælger at have ekstra fokus på i løbet af året. Det er vel egentlig same same i sidste ende.

Det er et hjælperedskab til at huske at handle (evt. ubevidst og i det små) og handling er nok en pænt stor del af “something something”. Derudover også et hjælperedskab til at handle over tid og til at holde fokuspunktet fast i en længere periode. Handling over tid -> Success.

DIGIDIGIDIGIDIGIDIGIDIGIDIGIDIGI-DING!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *