5 vigtige

Fra foredraget “Arbejdsglæde og teamplay” af Anders Bircow og Thomas Flindt d. 31. marts 2015. Egentlig synes jeg ikke at det begrænsede sig til at handle om arbejdsglæde, men om livsglæde generelt.

De fem vigtige i note to self -form.

1. Lege – “Tag leg alvorligt”
Hvad nu hvis alt kunne lade sig gøre? Udford de mange ens og gentagende tanker du har hver dag. Leg med nye tanker. Tag dig selv lidt mere for sjov.

2. Fantasi – “Giver ubegrænsede muligheder”
Fantasi er vigtigere end viden. Viden er begrænset, fantasi er ikke. Brug fx fantasi til at sætte viden sammen på nye måder (leg med det … ).

Du har fået din fantasi til at forestille dig noget fuldstændig magisk. Mange bruger fantasien til at forestille sig det, som de frygter. Træn dine indre billeder fra frygt til magi. Bryd vanen.

3. Tillid – “Byg op med tillid”
Det meste frygt er tillært. Lav et tillid-o-meter for at vende frygt for noget i hverdagen til noget positivt. Skriv alt hvad du frygter før fx en præsentation, møde med nye mennesker eller andet ned i en liste før. Forsøg at vende det til tillid bagefter, ved at finde de positive ting i oplevelsen efter at det er overstået. Hvad gik godt?

Mød verden med tillid til at vi alle ønsker noget godt for hinanden.

4. Grin – “Vær til grin”
Grin er en forløsning af spænding. Producerer endorfiner – “lykkehormonet” som skaber indre glæde. Når du ler overgiver du dig til nu’et. Glemmer fremtid og fortid.

Skab en fælles positiv energi i et team. Pas på med ironi og sarkasme og på at skabe grin på bekostning af andre, ved at nedgøre eller udstille andre.

5. Success – “Fejr dine successer”
De små success-oplevelser er vigtige. Når man når et mål (=opnår success), produceres bl.a. mere oxytocin (også kaldet “kærlighedshormonet”, som også produceres når man fx krammer).

Success kan være de gode øjeblikke i hverdagen. Nærhed og knus fra de nærmeste. Smil fra andre (note to self: krydse todo’s af?). Bemærk og fejr de små successer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *