IFTTT FTW!

Jeg var til workshop i dag (tak til Mie for et fint workshop om ToDoIst – rigtig fint todoliste-værktøj) og her kom vi til sidst kort ind på IFTTT – IF This Then That. Wow, jeg er imponeret!

Jeg havde godt nok kort hørt om det for et lille års tid siden, da min kollega havde nævnt det i forbindelse med undervisning, men dengang anede jeg ikke hvad det var og arkiverede det derfor i “Aner ikke hvad han taler om, smil og vink”-boksen. Nu bliver det så hevet frem igen og bundet op på noget virkeligt.

IFTTT er et online program, der kan forbinde diverse online tjenester som man bruger og foretage en handling på en tjeneste, på baggrund af en anden tjeneste. Eksempler:

  • I forbindelse med mit nye værktøj ToDoIst, kan jeg automatisk få skrevet opgaver i min google kalender, når jeg opretter en ny opgave i todoist. Men det var bare en af milliard muligheder. Keep on reading!
  • Hvis jeg skriver et blog-indlæg herinde i wordpress, kan jeg få lavet et automatisk link på min facebook-væg eller på en facebook page eller en en facebook gruppe. Jaja, det kan man jo sikkert med diverse plugins, men …
  • Jeg kan også reposte mine facebook posts til en kategori her i wordpress. Den mulighed havde jeg manglet, men endnu ikke taget mig sammen til at finde. Jeg kan også vælge at det kun skal være posts med et bestemt hashtag (fx #wp) og andre muligheder, og jeg kan vælge om det skal publiceres med det samme, gemmes som kladde eller gemmes privat på min wordpress.
  • Udover facebook, kan jeg tilsvarende lave en forbindelse med twitter, instagram, google+, youtube, linkedin i diverse kombinationer med/uden billede/link/bestemt kategori osv. But wait, there is more!
  • Jeg kan vælge at få alle de billeder jeg bliver tagget i på facebook eller de billeder jeg selv uploader på facebook eller instagram, gemt i google drive eller hvis mit billede skifter på facebook, så få det skiftet automatisk på twitter også.
  • Jeg kan også vælge at få instagram-billeder fra en bestemt lokation sendt til mig pr email. (“Neighborhood-watch” af et bestemt område – hvis man er pissenysgerrig eller bare ikke har råd til at tage til Paris og derfor må opleve gennem andre)
  • Tilsyneladende kan den også en masse smart med android-sms: hvis telefonen bliver væk kan jeg sætte den op til at skrue op for lyden, hvis jeg sender en sms med bestemt ordlyd (min er som regel på lydløs = praktisk!) eller jeg kan få den til at gemme alle de sms’er som jeg sender og modtager i google drive.
  • Jeg kan få en sms eller en påmindelse når jeg forlader en adresse (“husk at hente børnene!”, når man forlader sin arbejdsadresse … eller, det er ikke så relevant for mig. Måske “har du husket din oplader?” er mere relevant).
  • Eller i forhold til ToDoIst, kan jeg sætte det op, så jeg kan sende en mail eller en sms med teksten “husk at (noget)” hvorefter den gemmer (noget) som en todo i systemet.
  • Den kan sættes op på et tjekke en vejrkanal – hvis de lover regn, så send en sms eller andne notifikation om morgenen med “husk regntøj!”.

Og alt det andet jeg endnu ikke har opdaget, fordi jeg kun lige har opdaget IFTTT i dag og ikke kender halvdelen af de services der er tilknyttet. Orw, manner, fagre nye verden!

(og at min blog så ikke engang er sat op til at virke ordentligt mens jeg leger med “alt det andet”, snakker vi slet ikke om. Det står på min todoist for i morgen)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *